Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul Uyarısı: Kimse Bilmiyorduk Diyemez

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul uyarısını yineledi. Kılıçdaroğlu, "Büyükelçiliklere yazdım; 'Ülkelerinizden birileri gelip Kanal İstanbul talanına katılırsa bedelini öder' dedim. Artık yazılı imzalı olarak ellerinde var; kimse 'bilmiyorduk, duymadık' diyemez" ifadelerini kullandı.

Twiter hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul uyarısını yineledi. Kılıçdaroğlu, "Büyükelçiliklere yazdım; ‘Ülkelerinizden birileri gelip Kanal İstanbul talanına katılırsa bedelini öder’ dedim. Artık yazılı imzalı olarak ellerinde var; kimse 'bilmiyorduk, duymadık' diyemez" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda ise parti grubundaki konuşmasından şu bölümlere yer verdi:

“İhaleye dışarıdan da gelebilirler. Ülkemizi seviyoruz. İstanbul’un talan edilmesini istemiyoruz. Yabancıların da talana ortak olmasını istemiyoruz. Sadece bizim iş insanlarına değil büyükelçiliklere de yazı yazdım. ‘Eğer Kanal İstanbul’a sizin ülkelerinizden bir şirket girer, bir kişi girer, bir müteahhit girer, İstanbul’u talan eder, yağmalarsa o da ağır bedeller ödeyecektir’ dedim. Artık yazılı, imzalı olarak ellerinde var. Kimse bilmiyorduk, duymadık diyemez.”

 

 

kılıçdaroğlu kanal istanbul talan büyükelçiler uyarı chp