Kılıçdaroğlu'ndan Lütfü Türkkan Açıklaması

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lütfü Türkkan'ın şehit abisine küfür etmesiyle ilgili konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesiyle ilgili olarak ilk kez konuştu.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkkan’ın davranışını onaylamadığını ancak yaşanan olayı da provokasyon olarak değerlendirdiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "AKP’nin bu tür provokasyonları artabilir. Bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız" uyarısında bulundu.

"AKP Bu Saldırıyı Sahiplendi"

Söz konusu şehit yakınının İzmir’de yaşadığına ve Meral Akşener’e tepki göstermek için özel olarak Bingöl’e geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, daha önce Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimini de hatırlattı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde kendisine yönelik linç girişimini de hatırlatan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu linç girişiminin görüntülerini grup toplantısında izlettirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "AKP bu saldırıyı sahiplendi. Saray yönetimi, ekonomik sorunlar arttıkça dikkatleri başka yöne çekmek için çaba harcıyor. Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provakosyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu lütfü türkkan şehit şehit abisi erdoğan akp chp iyi parti