Kılıçdaroğlu'ndan Pekcan Açıklaması: Erdoğan Onu Konsolos Yapabilir

TAKİP ET

CHP lider Kılıçdaroğlu, kabinede değişen isimler arasında yer alan ve Ticaret Bakanlığı'na kendi şirketinden sattığı dezenfektanlar ile gündeme gelen Pekcan hakkında "Erdoğan onu büyükelçi yapabilir. Ama rakam küçük olduğu için konsolos da yapabilir" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakan olarak görev yaptığı Ticaret Bakanlığı'na kendi şirketi üzerinden 9 milyon liralık dezenfektan satışı yaptığı ortaya çıkan daha sonra ise görevinden alınan Rushar Pekcan hakkında yorumda bulundu.

Kendisine "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'ticaret yapan' Ticaret Bakanı'nı görevden almasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu yöneltilen Kılıçdaroğlu, "Bu durum beni biraz şaşırttı ama rakam büyük olsaydı Erdoğan onu kesin büyükelçi yapabilirdi. Ama rakam küçük olduğu için konsolos da yapabilir" şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, dün yaptığı değerlendirmede de Pekcan'ın görevinden alınması hakkında "Güzel, ama yeterli değil. Devletin uğradığı zararın da mutlaka telafi edilmesi lazım. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

kemal kılıçdaroğlu chp genel başkanı ruhsar pekcan ticaret bakanı görevinden alınan ticaret bakanlığı dezenfektan satış kendi şirketi erdoğan onu konsolos yapabilir erdoğan büyükelçi yapabilir ama rakam küçük