Kılıçdaroğlu'ndan Tüm Büyükelçilere 'Kanal İstanbul' Mektubu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bulunan tüm büyükelçilere "Kanal İstanbul" projesine ilişkin mektup gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bulunan tüm büyükelçilere "Kanal İstanbul" projesine ilişkin bir "çağrı mektubu gönderdi.

Bugün katıldığı İklim Vizyonu programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenerek "Sayın Başkan, hiç meraklanma. Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa, çok ağır bedeller ödeyecektir. Bir daha ifade edeyim. İster içerden, ister dışardan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada, siz hala İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleyi kimse girmeyecektir. Gönlünüz rahat olsun Sayın Başkan’ım" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükelçilere gönderdiği mektubu resmi Twitter hesabından "Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım" ifadeleriyle paylaştı.

Kılıçdaroğlu'ndan Tüm Büyükelçilere Kanal İstanbul Mektubu