Kılıçdaroğlu'nun Emniyet Emeklileriyle Buluşması Soylu'nun Zoruna Gitmiş

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet emeklileriyle buluşmasının Süleyman Soylu'yu rahatsız ettiği ileri sürüldü.

T24 yazarı Tolga Şardan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet teşkilatı emeklileri ile yaptığı buluşmanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu rahatsız ettiğini ileri sürdü.

"CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin genel başkanı sıfatıyla Türk siyasetinde örneği pek görülmeyen – en azından 30 yıldan fazladır güvenlik bürokrasisini yakından izleyen gazeteci olarak benim tanık olmadığım – biçimde polis teşkilatının emeklileri ile bir araya geldi" diyen Şardan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konukları arasında emniyet müdürüne kadar farklı rütbelerde emekli polislerin bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun uzun zamandır beklenen 3600 ek gösterge konusunu gündeme getirmesinin önemli bulunduğunu belirten Şardan, "Kılıçdaroğlu’nun iki yüze yakın emekli polisle kahvaltısı idarede mutsuzluk yarattı kuşkusuz. Bir nevi 'kral çıplak' dedi CHP lideri. HDP ile yaptığı son açıklamayla iktidarın elindeki siyaset aracını elinden alan Kılıçdaroğlu, şimdi de yaklaşık 330 bin muvazzaf personeli fakat milyonlarca emeklisi olan emniyet teşkilatına sahip çıkarak bir gol daha attı. Golden sonra topu kaleden çıkarıp santraya götürmek ise İçişleri Bakanı Soylu’ya düştü" dedi.

Bundan Sonraki Düzenleme İktidara Değil CHP Liderine Yazar

Soylu'nun Kılıçdaroğlu'nun toplantısı sonrasında "Polisimizin 3600 meselesi üzerinden güya eleştiri yapacak. Doğrudur. 3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir. Bu sözümüzü de yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyorlar" dediğini aktaran Şardan, bu toplantı sonrasında yapılacak düzenlemenin siyaseten iktidara değil CHP'ye yazacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun toplantısının önemine dikkat çeken Şardan, "Son olarak şunu belirteyim: Türkiye siyasetinde polis teşkilatı iktidar kilidinin anahtarıdır. Teşkilatı yanına alan iktidarın yolunu açar" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Emniyet Emeklileriyle Buluşması Soylu'nun Zoruna Gitmiş