Kilis TSO Başkanı Celkanlı'dan Fuat Oktay'ın Karşısında 'Göçmen' Vurgulu Konuşma

TAKİP ET

Kilis TSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, bakanlar önünde dikkat çekici bir konuşma yaptı.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, 29 Haziran'da gerçekleştirilen ve pek çok bakanın katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada Suriyeli geçici sığınmacıların yarattığı tehditlere dikkat çekti.

Celkanlı konuşmasında "Suriyelilerin doğum oranı Türklerin doğum oranlarının iki buçuk katından fazladır. İlköğretim okullarımızda Suriyeli çocuk sayısı, Türk çocuk sayısıyla eşitlenmiştir. Artık iş yerleri tabelaları iki dilde. 100 binlik nüfusuyla kendi kendine yetebilen bir şehir; eğitimde, sağlıkta, altyapıda vatandaşına yeterli hizmeti sağlayabilen bir şehir halinden kısa sürede iki katından fazla bir nüfusa sahip olmuş ve vatandaşlarımız bu hizmetlere ulaşımda sorunlar yaşamaya başlamıştır" dedi.

"Kilis'te Her Meslek Suriyeliler Tarafından İcra Ediliyor"

"Eğer Kilis'e yolunuz düşerse her mesleğin Suriyeliler tarafından icra edildiğini görmüş olacaksınız" diyen Celkanlı, "Yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldığımız böyle bir dönemde Suriyelilerle rekabet edebilmemiz mümkün değil. Çünkü Suriyeli bir ailede 4 kişi ekmek götürmekte, bunun yanında ek yardımlar almakta, geçimini sağlayabilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Türk Nüfusunun Batıya Göçünü Önlemeliyiz"

Tarih boyunca Kürtler üzerinden daha önce Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan dış kaynaklı saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Celkanlı, "Kaygımız gelecekte, özellikle Gaziantep, Urfa, Hatay, Kilis bölgelerinde düşmanlarımıza fırsat yaratabilecek bir nüfus değişiminin söz konusu olabilmesidir. İleride 'özgürlükler' adı altında bir toplumu, karıştırılmaya çalışılan bir bölge olmanın korkusunu yaşamaktayız. Kilis başta olmak üzere Türk nüfusunun batıya göçünü önlemek, demografik yapımızın bozulmasını önlemek için bu bölgelere acilen yatırım ve teşvikler sağlanmalıdır" diye konuştu.

"Bu Konuşma Türkiye'nin Nasıl Bir Riskle Karşı Karşıya Olduğunu Gösteriyor"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu konuşmayı "Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 5 bakanın önünde yaptığı bu konuşma, sadece Kilis'in değil, Türkiye'nin de nasıl bir gelecek riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor" ifadeleriyle yayımladı.

kilis ticaret ve sanayi odası başkanı hacı mustafa celkanlı fuat oktay önünde yaptığı konuşma dikkat çekti