'Kilit Cenah' Ülkücülerin Bayrak İsmi Suat Başaran'dan Kritik Açıklama

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Başaran, Ülkücülerin ilk seçimde 'parti hiyerarşilerinin dışında kalması' gerektiğine inandığını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüteceğini açıkladı.

Siyasi atmosferdeki gerginliğin tarihi bir seviyeye yükseldiği Türkiye'de değişim beklentisiyle gidilecek yeni seçim öncesinde kilit rolü oynayacak Ülkücü camianın tavrı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Bir yanda Cumhur İttifakı cephesinde seçimlere girecek olan ve Cumhurbaşkanı adayının AKP lideri olduğunu AKP'den önce açıklayan MHP, diğer yanda MHP küskünleri tarafından kurulan ve milliyetçi politikalar noktasında akıllarda çok sayıda soru işareti yaratan Millet İttifakı çatısı altındaki İYİ Parti.

Her iki partinin de temsil etmekten uzak olduğu Ülkücüler ise ilk seçimde kilidi açabilecek kritik anahtar konumunda. Bu cenahın önde gelen isimlerinden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ülkücü Hareketin yol haritasına dair önemli ipuçları taşıyan cümleler kurdu. Çin muhibi Aydınlık Gazetesi tarafından hedef gösterildikten kısa süre sonra Esenboğa Havalimanı'nda uğradığı saldırıyla gündeme gelen Başaran, son açıklamasında 'parti hiyerarşilerinin dışında' bir politika ile Ülkücülerin hareket etmesi gerektiği yönünde kanaatlerini paylaştı. İşte Başaran'ın o açıklaması:

"Şahsi fikrim, önümüzdeki seçim döneminde parti hiyerarşilerinin dışında kalmaktır. ‘Eski’alışkanlıklarla ‘yeni’ bir yola çıkmanın kısır döngü olduğuna inanıyorum. Parti bağı olmayan ülkücülerle ortak bir tavırda birleşmenin yollarını arayacağım."

suat başaran mhp ülkü ocakları eski ülkü ocakları genel başkanı ülkü ocakları