Kilosu 18 ile 30 Lira Arasında Baklava Sattığını İddia Eden Tatlıcıya Ceza

TAKİP ET

Eskişehir'de tavuk dürüm fiyatına baklava satan tatlıcının önünde oluşan kuyruk sebebiyle dükkan sahibine para cezası verildi.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Şeker Mahallesi'nde ucuza baklava satan tatlıcının önünde kuyruk oluştu. Kilosu 18 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarda 'baklava' alabileceğine inanan ya da inanmak isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk polis ekiplerinin radarına girdi.

Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş yerine koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 860 lira idari para cezası uyguladı.

Cezai işlem uygulanan işletme sahibi duruma sinirlenerek “Her müşterinin başına adam dikemem. Zaten elemanlarımız dolaşıyor, isterseniz sorabilirsiniz” diye bağırdı.

5 kilometre yol geldikten sonra 4 saat de dükkan önünde beklediğini söyleyen İlyas Yılmaz ise “4 saattir bekliyoruz. Damak lezzeti var. Beğendik, hoşumuza gitti. Gerçekten beğendiğim için girdiğim sıraya da değiyor. Şuan tatlı bitti desinler, çeker giderim benim için problem yok. Tatlı için Tepebaşı’ndan yani yaklaşık 5 kilometre yolu bisikletle geliyorum. Şu kalabalıktan korona bile çıkar. Zaten iç içe duruyoruz” diye konuştu.

Kuyrukta bekleyen vatandaşların pes etmediğini gören ekipler sık sık anons yaparak vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaya davet etti.

 

eskişehir baklava kilosu 18 30 kuyruk sıra polis ceza