'Kim Elebaşı Olacak' Kavgası Mürteci Menzil Örgütünün Bölünmesiyle Sonuçlandı

TAKİP ET

Menzil'in elebaşı Abdülbaki Erol'un ölümünden sonra örgütün başına kim geçecek kavgası Menzil örgütünün bölünmesiyle sonuçlandı.

Mürteci Menzil örgütünün elebaşı Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından oğullar arasında başlayan yeni elebaşı kim olacak kavgası bölünmeyle sonuçlandı.

Erol'un varisi olduğunu ileri süren büyük oğlu Muhammed Saki Erol iki kardeşinin de elebaşılık ilan etmesi ardından örgütün bölündüğünü açıkladı.

Muhammed Saki Erol yeni örgütlenmenin Nisan ayında kurduğu Serhendi Vakfı olarak devam edeceğini ve Menzil örgütünün 28 yıldır omurgasını oluşturan ve holdingleşen Semerkand Vakfı ile bir bağının kalmadığını açıkladı.

Muhammed Saki Erol, babası Abdülbaki Erol ölmeden aylar önce Serhendi Vakfı’nı kurmuş ve babasının ölümünden sonra örgütün bu şekilde devam edeceğini açıklamıştı.

Muhammed Saki Erol yaptığı son açıklamayla resmi olarak tüm bağlarının koptuğunu duyurdu.

Erol, yaptığı açıklamada “Sevgili kardeşlerimiz, Serhendi Vakfı olarak aşağıdaki sivil toplum kuruluşlarıyla hiçbir bağımız kalmamıştır: Semerkand Vakfı, Tümsiad, Beşir Derneği, Gençkon.” dedi.

Bu açıklamadan saatler sonra bir mesaj daha paylaşan Saki Erol, “Bir dava için yürüyorsan, davan Hakk’sa (c.c), davan seni ayakta tutar ve zafere götürür” dedi. 

Diğer kardeşlerden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

menzil tarikatı menzil menzil örgütü mürteci örgüt abdülbaki erol muhammet saki erol menzil bölündü serhendi vakfı