Kim Jong-un'dan K-pop Yorumu: Habis Kanser

TAKİP ET

Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un'un Güney Kore'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan K-pop içeriklerini yasakladığı iddia edildi.

Kuzey Kore'de Güney Kore kaynaklı popüler kültür ürünlerini tüketen vatandaşların 5 yıl ile 15 yıl arası hapis cezası ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü.

The New York Times'ın iddiasına göre K-pop gibi "Kuzey Kore kültürünü zedeleyen" popüler kültür akımlarına Kim Jong-un yönetimi tarafından savaş açıldı. NYT'nin haberine göre Kuzey Kore diktatörünün "bu popüler kültür ögelerinin gençlerin kıyafetlerini, saç stillerini, konuşma tarzlarını ve davranışlarını bozduğunu" söylediği ve yapılan kanuni değişikliğe göre Kuzey Kore'ye K-pop müziği ve K-pop dramalarını sokan kişilere ağır cezalar getirildiği belirtildi.

Kim Jong-un'un K-pop kültürü için "habis şeytan" ifadesini kullandığı belirtilirken, Güney Kore'ye sığınan ve K-pop içeriklerini Kuzey Kore'ye satan Jung Gwang-il'in "Genç Kuzey Koreliler Kim Jong-un'a hiçbir şey borçlu olmadıklarını düşünüyor. Ailesinin yönetiminin geleceğinin temelini kaybetmek istemiyorsa gençlerin üzerindeki ideolojik kontrolünü yeniden sağlamalı" dediği bildirildi.

Kim Jong-un'dan K-pop Yorumu Habis Kanser