Kim Yo-jong'dan Güney Kore'ye: ABD'nin Yetiştirdiği Papağan

TAKİP ET

Kuzey Kore Diktatörü Kim Jong-un'un kızkardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in hakkında "ABD'nin yetiştirdiği bir papağan" dedi.

Kuzey Kore'nin 21 Mart'ta gerçekleştirdiği kısa menzilli balistik füze denemeleri hakkında "diyalog atmosferini zora sokan faaliyetleri hoş karşılamadıklarını" ifade eden Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon, insanların Kuzey Kore'nin denemelerinden dolayı duydukları endişelerin farkında olduğunu ve Koreler ile ABD'nin diyalogu sürdürmek için çalışmasının zamanı olduğunu belirtmişti.

Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un'un kızkardeşi Kim Yo-jong, Moon'un füze denemelerini eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi. Moon'u "ABD'nin yetiştirdiği bir papağan" olarak nitelendiren Kim, Moon'un eleştirileriyle ilgili, "mantıksız ve arsız" dedi ve "ABD'nin tavrının bir taklidi" olarak nitelendirdi.

Seul yönetiminin tavrının "ABD'nin gangster-vari mantığının" aynısı olduğunu belirten Kim, "Moon'un utanmazlığı karşısında şaşkınlığımızı zor gizliyoruz" ifadelerini kullandı. Kim, ABD'nin Moon yönetimi ile ilgili olumlu açıklamaları hakkında ise "Moon, ABD'nin yetiştirdiği bir papağan olduğu için gururunun okşanmasından rahatsızlık duymaz"  dedi.

kim yo-jong yong-un dan kuzey koreye abdnin yetiştirdiği papağan moon jae-in hakkında