Kimlik Bilgilerimiz Kimlerin Elinde: Başkasının Kimliğini Kullanarak 15 Yaşındaki Çocuğu Zorla Gazinoda Çalıştırdılar İddiası

TAKİP ET

Bir sosyal medya kullanıcısı kimlik bilgileri kullanılarak çeşitli işlemler yapıldığını iddia etti.

Türk milletinin kimlik bilgilerinin çalındığı ve çeşitli mecralarda satıldığı iddiaları daha önce birçok kez gündeme gelmişti. İddialar başta reddedilmiş hatta bu hususta haber yapan gazeteciler hapse atılmıştı. Daha sonra iddiaları doğrular nitelikte açıklamar yapılmıştı.

X platformunda paylaşım yapan bir kullanıcı, kimlik bilgilerinin kullanılarak çeşitli işlemler yapıldığını ve 15 yaşında bir kız çocuğunun o bilgilerle pavyonda zorla çalıştırıldığını iddia etti.

Kullanıcı şunları yazdı: 

Aylardır yaşadığım başı sonu gelmeyen bunun yüzünden çalışamadığım, ehliyet alamadığım olayı anlatıyorum

Ekim ayında ehliyet almak için sağlık ocağına gittiğimde doktor madde kullandığıma dair kayıtların olduğunu sağlık raporu veremeyeceğini söyledi, hayatımda hiç gitmediğim bir hastanede hiç vermediğim bir tahlille karşılaştım. enabıza girip kontrol ettiğimde sadece bu değil bana ait olmayan aşağı yukarı aynı çerçevede gelişen olaylarla ilgili farklı kayıtlar da buldum.

Bunun üzerine ilk önce uyuşturucu kayıtlarının çıktığı hastane olan Etlik Şehir Hastanesi'nin polisine başvurdum. Adli vaka olup olmadığını kontrol ettiler, olmadığı için hastaneye bakan karakola yönlendirildim . Orada EGM sisteminden sicilimi kontrol ettiklerinde Mamak'ta bulunan bir karakolda silahlı yaralama olayında sabaha karşı 5 sularında tanık olarak ifade verdiğim söylendi bunun üzerine dosya numarasıyla birlikte o karakola gittim.

Karakola gidip durumu anlattığımda ilk önce kamera kayıtlarını kontrol ettiler. Kamera kayıtları duruyordu . Polis memuruyla birlikte adıma ifade veren kızı izledik.

Memur hemen savcılığa gitmem için beni yönlendirdi bu bilgilerle birlikte 26.09.2023 tarihinde savcılığa başvurdum ve soruşturmam başladı.

Ben sadece hastane kayıtlarıyla sınırlı zannederken arkadaşımın aklına gelmesi üzerine SGK dökümüme baktığımızda bana ait olmayan gece mekanlarında 2 farklı sigorta kaydını buldum.

Bu belgelerle birlikte soruşturmaya ek nüsha vermek için savcılığa tekrar gittim. Bu süre zarfında halen kimliğim kullanıldığından, hastane girişi yapılmaya devam edildiğinden bir süre savcılıkla ev arasında gidip geldim.

En son savcılık ziyaretimde kamera kayıtlarından kişinin kimliğinin tespit edildiğini, savcıyla görüştürülmek üzere arandığını öğrendim onun üzerine herhangi başka bir gelişme olmadı.

1 hafta kadar önce Çankaya’da bir polis karakolundan kimliğimin kullanmasıyla ilgili ifade vermem gerektiğine dair arandım. Tabii bu olayla ilgili zannedip çözüldüğünü düşünerek koşarak gittim.

Gittiğimde 2008 doğumlu 15 yaşında bir kızın benim adım ve kimlik fotokopimle LASVEGAS isimli gazinoda çalıştığını, birinin CİMER'e şikayet etmesi üzerine Çocuk Şube ve Ahlak Şubenin mekana baskın yaparak kızı yakaladığını öğrendim.

Memur beye dilekçe yazarak dilekçelerinin nüshalarını bende edindim. Kızın söylediklerine göre kimliği ablam dediği bir başkası vermiş, ve BENİM ÜZERİME YAPILMIŞ senetle orada zorla tutuluyormuş.

 

Aylardır yaşadığım başı sonu gelmeyen bunun yüzünden çalışamadığım, ehliyet alamadığım olayı anlatıyorum

Ekim ayında ehliyet almak için sağlık ocağına gittiğimde doktor madde kullandığıma dair kayıtların olduğunu sağlık raporu veremeyeceğini söyledi, hayatımda hiç gitmediğim bir

kimlik kimlik kartı kimlik bilgileri kimlik fotokopisi sahte kimlik