Kimsenin Ciddiye Almadığı 'Türk Tipi Tam Kapanma'

TAKİP ET

Adana Demirspor'un 26 yıl, Giresunspor'un 44 yıl sonra Süper Lig'e geri dönmesi sebebiyle hükümetin "tam kapanma" olarak adlandırdığı yasaklar da hiçe sayıldı.

TFF 1. Lig'in 34. haftasında Menemenspor'u 4 golle geçen Adana Demirspor 70 puanla şampiyon oldu. 1994-1995 sezonundan beri Süper Lig hasreti çeken Adana Demirspor, 26 yıllık ayrılığın ardından tekrar Süper Lig'e çıktı. Menemenspor karşısında kazanılan maç ve şampiyonluğun ardından Adana Demirspor taraftarları, hükümetin "tam kapanma" olduğunu iddia ettiği Çin virüsü yasaklarına rağmen sokaklara indi. Adana'nın birçok yerinde kutlama yapan Demirspor taraftarları meşaleler ve davullarla birlikte halay çekip tezahüratta bulundu.

TFF 1. Lig'i ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Giresunspor taraftarları da sokağa döküldü. Tıpkı Adana'da olduğu gibi yasaklara itibar edilmeyen gecede taraftarlar meşaleler ve davullar eşliğinde kutlamalara devam edildi.

Mayıs ayının ilk günü ise Muğla'nın Datça ilçesinde can sıkıcı bir görüntü kayda alınmış, denize giren bir Türk'e, turist olmadığı için ceza yazılmıştı. Turistlerin de denize girdiğini belirten vatandaş, polislerden "Onlar yabancı, denize girenlerden bir sen Türk'sün" cevabını almıştı.

Bunun yanında Erdoğan hükümetinden ve AKP'den birçok isim, birçok defa cenaze nedeniyle kendi getirdikleri kısıtlamalara uymayarak binlerce kişinin içinde ve mesafe kuralına riayet etmeyerek poz vermişler, bu sırada ise vatandaşın en yakınlarına karşı olan son görevlerini yerine getirmesi yasaklanmıştı.

Kimsenin Ciddiye Almadığı Türk Tipi Tam Kapanma