Kimsenin Yöneticilik Yapmak İstemediği Apartmana Kayyum Atandı! Kayyumdan Sonra İşler Daha da Karıştı

TAKİP ET

Ankara'da bir apartmanın yöneticisinin istifa etmesi üzerine apartman yöneticiliğine kimse talip olmadı. Bunun üzerine dava açılınca mahkeme, apartmana kayyum atadı. İşler, kayyumun gelmesiyle daha da sarpa sardı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 60 yıllık ve 22 daireli Gelibolu Apartmanı sakinleri, apartman yöneticisi mevzusundan içinden çıkılamaz bir duruma düştü.

Aylık 300 lira aidat ödenen apartmanın yöneticisi Erdal S., geçtiğimiz yıl 2 Eylül’de aidatların zamanında ödenmemesi üzerine apartman sakinlerine sinirlenerek istifa etti. Apartman yöneticisinin istifa ettiği apartmanda bir de üzerine parası ödenmeyen kapıcı, işi bıraktı.

Yöneticinin istifası sonrası apartmanda kimse yönetici olmaya talip olmadı. Apartman sakini Halil E.S., "Kış geliyor. Apartman yöneticisiz kaldı. Isıtma sisteminde sorun var. Kazanın tamir ettirilmesi gerekir. Çok acele apartmanımıza yönetici atansın" istemiye Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Mahkeme, 3 yıl önce kurulan Uludağ Site Yönetimi isimli yönetim şirketini, Gelibolu Apartmanı’na 25 Kasım tarihinde kayyum olarak atadı. Yönetici şirketin aylık ücretinin ise 1000 TL olmasına karar verildi.

Kayyum Sonrası İşler Daha da Karıştı

Kayyum ataması sonrası ilk aylar işler bir ölçüde düzen içinde gitti. Toplanan aidatlardan, yönetim şirketinin ücreti alındıktan sonra, kalan para ile giderler karşılanmaya başlandı. En büyük gider olan doğalgaz için, ödeme yapıldığı takdirde evlerin ısınması yöntemi benimsendi.

Fakat ilerleyen süreçlerde, depodaki doğalgaz bittiği için evleri buz kesti. Birikmiş aidatlar toplanamadığı için de doğalgaz tedarik edilemedi.

Söz konusu durumdan ötürü 22 daireden 8’i apartmanı terk etti. İmkanı olan apartman sakinleri başka evlere taşındı.

Bina içindeki çöplerin toplanmaması ile bir kısım apartman sakini, kayyuma karşı ortak hareket etme kararı alarak "direniş" başlattı. Apartman sakinleri "Direniş başlatalım. Kimse aidatı bankaya yatırmasın. Aramızdan biri toplasın. Doğalgaza yatıralım" önerisiyle hareket etse de mahkeme kararı gereği atanan kayyum, en az 6 ay görev başında olacak. Bu sürenin sonunda ise kat malikleri, eğer kayyumdan memnun değillerse seçim yapıp yeni bir yönetici belirleyecek. Kimsenin yönetici olmayı kabul etmemesi durumunda ise kayyum olarak atanan şirket yönetimde kalacak.

CİMER'e Başvuru Yapıldı

Yaklaşık 12 yıldır Gelibolu Apartmanı’nda oturduğunu belirten avukat Mert Asal, şirket yönetimine ilettiği sorunların çözülmemesi üzerine sorunu CİMER'e götürdü. Yapılan başvuruda, "Yönetim şirketi, ödemesi gereken KDV’yi dahi bizden alıyor. Yine, temizlik için bizden her ay 1000 lira alınıyor. Temizlik şirketine ne kadar ödüyor belli değil. Şirket, kişisel verilerimizi kanuna aykırı olarak kullanıyor" ifadeleri kullanıldı.

CİMER başvurusunda ilginç bir de detay yer aldı. Başvurunun savcılık ve emniyete iletilmesini talep eden Asal, "Yönetim şirketi, profesyonellikten de uzak. Şirketin Twitter hesabında, erotik hesaplar takip ediliyor. Yine anılan mecrada, çok sayıda FETÖ’cü hesabın da takip edildiğini tespit ettik" şeklinde konuştu.

Şirketin üç kurucu ortağından biri olan avukat Can Güler ise "Henüz hissemi devretmedim ama Haziran 2020’den beri şirket ile ilgim yok. Apartman sakinleri ile ne tür sorunlar yaşanmış bilmiyorum. Şirketin sosyal medya hesabını ise ben yönetmiyorum. Kimin takip edildiğinden haberim yok. Ancak, dediğiniz hesapların takip edilmesi garip tabii" cevabını verdi.

kayyum yöneticilik apartman kimse istemedi kayyum atandı işler karıştı sarpa sardı daha da cimer mahkeme dava karar twitter erotik hesaplar takip ediyor şikayet dilekce ankara çankaya gelibolu apartmanı ap