Kinder Sürpriz Krizi Büyüyor: Fabrika Mühürlendi

TAKİP ET

Salmonella krizi nedeniyle Kinder Sürpriz yumurtalarını üreten fabrika kapatıldı.

Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan FAVV, Arlon fabrikasında üretilen tüm ürünlerin toplatıldığını ve fabrikanın kapatıldığını açıkladı.

FAVV, Ferrero firması tarafından sağlanan bilgilerin “eksik” olması nedeniyle böyle bir karar alındığını ve fabrikanın “gıda güvenliği kuralları ve gereklilikleri sağlanıncaya kadar” kapalı kalacağını duyurdu.


Ferrero Özür Diledi


Konu ile ilgili açıklama yapan Belçika Tarım Bakanı David Clarinval, böyle kararların kolay alınmadığını, ancak şu anki durumunun bunu gerektirdiğini söyledi. Bakan, “Vatandaşlarımızın güvenliği hiçbir zaman göz ardı edilmez” dedi.

Ferrero firması da bir bildiri yayımlayarak, Salmonella vakalarının yoğunluğu için “içtenlikle özür dileğini” belirtti. Firmanın açıklamasında, “Tüm tüketicilerimiz ve ortaklarımızdan içtenlikle özür dilemek ve gıda güvenliği yetkililerine değerli kılavuzlukları için teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

kinder sürpriz kinder kinder çikolata salmonella kinder fabrikası ferrero belçika