Kinder Ürünlerindeki Salmonella Tehlikesine Karşı Türkiye de Harekete Geçti

TAKİP ET

Avrupa'da Kinder markalı ürünlerde Salmonella bakterisinin görülmesi üzerine Türkiye de harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türkiye’de ikinci bir talimata kadar Kinder ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi.

Kinder Sürpriz Çocukları Hastanelik Etti


Kinder süpriz yumurtalarında Salmonella bakterisinin görülmesi üzerine Belçika, Ferrero’nun ülkedeki fabrikasını kapatma kararı almıştı.

Kinder Sürpriz Yumurtalarda Salmonella Riski


Ferrero Çikolata’nın Türkiye ayağı konuya ilgili bir açıklama yaparak ülkedeki ürünlerde Salmonella şüphesi olmadığını açıkladı.

Kinder Çikolatalarının Üreticisinden Türkiye Açıklaması

Yüzde 100 Salmonella Analizi Zorunluluğu


Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, ikinci bir talimata kadar Kinder ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdiğini Bitkisel İthalatta Yetkili 44 İl Müdürlüğüne göndererek bildirdi. Yazıda şu bilgiler verildi:

Kinder Sürpriz Krizi Büyüyor: Fabrika Mühürlendi


“Avrupa Birliği Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Bildirimi (RASFF) ve INFOSAN’dan alınan bildirimlerde dünya genelinde Salmonella Typhimurium salgını yaşandığı, salgın kaynağının Kinder markalı çikolatalı ürünleri olduğu, riskli ürünler ve parti numaralarının toplatıldığı hakkında ülkemiz bilgilendirilmektedir. Alınan bildirimlerde belirtilen riskli ürünler parti numarası ile birlikte resmi kontrollerin gerçekleştirilmesi amacıyla tarafınıza iletilmektedir.

Ayrıca, salgının ülkemizde sıçramasının önlenmesi amacıyla; ikinci bir talimata kadar, menşe ayrımı yapılmaksızın Kinder markalı ürünlerin (Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder, Mixed Patisserie PRA, vs.) ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılmasına karar verilmiştir.”