Kırgızistan Ordusu Ülkenin Güneyinde Askeri Tatbikat Başlattı

TAKİP ET

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güneyinde, komuta kademesi ve askeri personelin yer aldığı geniş çaplı askeri tatbikat başlatıldığını duyurdu.

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri, Kırgızistan'ın güneyinde, komuta kademesi ve askeri personelin yer aldığı geniş çaplı askeri tatbikat başlatıldığını duyurdu. 3 Nisan’da sona ereceği belirtilen tatbikatta; 2 bin asker, 100 tank ve zırhlı araç, 20 füze ve top sistemi ile 10 hava aracı yer alacak.

Kırgızistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Batken, Oş ve Celalabad bölgesinde 2 bin askerin katıldığı “Güvenlik-2021” ve “Güney-2021 Oluşumu” askeri eğitim tatbikatının başladığı, tatbikatın temel amacının, ülkede olası askeri ve olağanüstü hal durumunda askeri, devlet yönetimi ve yerel yönetim organlarının arasında etkileşimi geliştirmek, her düzeydeki komutanların ve birliklerin imkan ve yönetim tecrübesini yüksek seviyelere taşımak olduğu ifade edildi.

 

kırgızistan askeri tatbikat başladı başlatıldı 3 nisan dün 1 nisan geniş çaplı güneyinde 2 bin asker tanklar hava araçları füzeler komuta kademesi personel açıklama duyuruldu