Kırgızistan-Tacikistan Sınırında Silahlı Çatışma: 24 Ölü, 90 Yaralı

TAKİP ET

Kırgızistan ile Tacikistan sınırındaki çatışmalarda 24 kişinin hayatını kaybettiği, 90 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi tarafından yapılan açıklamada; Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Taciklerin Kırgızistan'ın sınır köyleri Kulundu, Maksat ve Janı-Jer'i ateş altına aldığı bildirildi.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; ülkenin güneyindeki Batken bölgesinde bulunan hastanelere 24 kişinin cansız bedeninin getirildiği belirtildi. Ayrıca Kırgız tarafından 81 yaralının bulunduğu kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar ise Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Muhriddin'in sınırdaki durumu görüştüğünü ve sınırda ortaya çıkan sorunların münhasıran siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gereğinin vurgulandığını ifade etti.

Tahliyeler Başladı

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; bakanlığın yerel sivil koruma komisyonu ile iş birliğinde Batken'de birkaç geçici barınma merkezi açtığı ifade edildi. Bölgedeki Ak-Say, Samarkandek, Ak-tatır köy sakinlerinin Ravat köyüne tahliye edildiği belirtilen açıklamada, Janı Jer, Arka, Dostuk, Sentralnıy ile Jaştık köy sakinlerinin yüzde 70-80'inin bölgeden kendi imkanlarıyla uzaklaştığı bildirildi.

Tacik Tarafına Nota Verildi

Öte yandan, Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı ve yıkıcı eylemlerine ilişkin Tacik tarafına protesto notası verdi.

kırgızistan tacikistan kırgızistan tacikistan sınırında çatışma kırgız tacik kırgız tacik çatışması çatışma