Kırgızistan'da Bağımsızlık Günü Buruk Geçiyor

TAKİP ET

Kırgızistan'da her sene coşkuyla kutlanan ve dev etkinliklere sahne olan Bağımsızlık Günü, Çin virüsü sebebiyle bu sene sınırlı sayıda vatandaşın katılabildiği kutlamalarla ve haliyle buruk geçiyor.

31 Ağustos 1991 yılında Sovyet zulmünden kurtularak bağımsız olan Kırgızistan'da Bağımsızlık Günü kutlamaları Çin Virüsü sebebiyle buruk geçiyor. Daha önceki yıllarda ülkenin dört bir yanında yapılan dev etkinlikler bu sene Çin Virüsü sebebiyle sınırlı sayıda vatandaş ve üst düzey devlet görevlilerinin katılımıyla yapıldı. Kutlama programında konuşan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov halkın bağımsızlık bayramını kutlayarak "Özgürlük, babalarımızın ve atalarımızın büyük mirasıdır. Bu nedenle bugünün bağımsızlığı sadece bizim başarımız değil. Bağımsızlığımızı, atalarımızın kanıyla, annelerin gözyaşları pahasına aldık. Bağımsızlığımız, birçok neslin asırlık mücadelesinin sonucudur. Bağımsızlık, atalarımızdan miras kalan, gözümüzün nuru gibi değer vermemiz ve gelecek nesillere aktarmamız gereken bir mirastır." diye konuştu.

Resmi törenin dışında etkinliklerin düzenlenmeyeceği başkentteki kutlamalar, bu akşam havai fişek gösterileriyle son bulacak.

Önceki senelerde Bağımsızlık Günü coşkuyla kutlanmış ve başkent Bişkek büyük etkinliklere ev sahipliği yapmıştı.

Bizler de TamgaTürk ailesi olarak Kırgızistan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutlarız. Temennimiz tüm diğer esir Türk yurtlarının ilelebet bağımsızlığıdır.

 

Kırgızistan Bağımsızlık Günü Çin Virüsü Koronavirüs