Kırgızistan'da Eski Gümrük Şefi Yardımcısı Yolsuzluk Suçlamasıyla Tutuklandı

TAKİP ET

Kırgızistan, ülke dışına aktarılan yüz milyonlarca dolarlık yolsuzluk soruşturmasında ortaya çıkan deliller sebebiyle eski gümrük müdür yardımcısı Raimbek Matraimov'u tutukladı.

Kırgızistan'da Devlet Başkanı Ceenbekov'un istifasının ardından, Kırgız Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi (KUGK) tarafından yapılan açıklamada, KUGK'a yeni atanan kadro tarafından eski gümrük müdür yardımcısı Raimbek Matraimov ve onun gümrük teşkilatındaki faaliyetlerine ilişkin bir soruşturma başlattığı aktarıldı.

Soruşturmada, Matraimov'un Çin'de yaşayan iş adamı Aierken Saimaiti ile birlikte ülke dışına yüz milyonlarca dolarlık para aktarılmasını içeren bir yolsuzluk planına dahil olduğu ve bunun devlet hazinesinde önemli hasara yol açtığı tespit edildi.

Kırgız haber ajanslarının aktardığına göre; iş adamı Saimaiti, öldürülmeden önce muhabirlere parayı Kırgızistan'dan karanlık havale ve nakit kuryeler yoluyla birkaç yıl boyunca nasıl taşıdığını gösteren bir dizi mali kayıt yolladı.

ceenbekov istifasının ardından tutuklama UKMK Kırgız Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi eski gümrük müdür yardımcısı Raimbek Matraimov saimati yolsuzluk soruşturması parlamento yeni kadro soruşturma başlattı