Kırgızistan'da Kaybolan Türk Öğretmen İçin Bişkek Büyükelçiliği Önünde Protesto

TAKİP ET

31 Mayıs'ta kaybolan 'Sapat' adlı okulların kurucusu ve müdürü Orhan İnandı için Bişkek Büyükelçiliği önünde protesto yapıldı.

Kırgızistan'da FETÖ'nün elinde olduğu iddia edilen ‘Sapat’ adlı okulların kurucusu ve müdürü Orhan İnandı, 31 Mayıs gecesi ortadan kayboldu. İnadı'nın ani kayboluşunu protesto eden bir grup Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde toplandı.

Orhan İnandı'nın eşi Reyhan İnandı, eşinin aracını bulduğunda lastiğin patlak olduğunu belirtti ve “Kırgızistan istihbaratının haberi var, yetkililer ülkede olduğunu söyledi. 1995 yılından beri buradayız, eşimin de burada olduğunu düşünüyoruz. Kırgızistan demokratik bir ülke, yetkililerle de aramız iyi. Hala aranıyor” dedi.

Türkiye Siyasi Olaylar Nedeniyle İnsan Kaçırıyor

Sapat okulları Genel Müdürü Nurlan Kudaiberdiev, “Türkiye siyasi olaylar nedeniyle farklı ülkelerden vatandaşlarını kaçırıyor. Benzer bir durum olabileceğini düşünüyoruz” diyerek İnandı'nın kayboluşundan Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Konu hakkında açıklama yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov, Ulusal Güvenlik ve İçişleri Bakanlığı Komitesi’ne İnandı’nın bulunması için çabaları artırmaları talimatı verdiğini açıkladı.

 

kırgızistan öğretmen sapat orhan inandı kayboldu türkiye kaçırdı büyükelçilik protesto