Kırgızistan'da Yeni Kabine Kuruldu

TAKİP ET

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un görevlendirmesi ile başbakanlık görevine gelen Ulukbek Maripov yeni hükumeti kurdu.

Ülkede 10 Ocak'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Sadır Caparov'un başbakanlık görevinden ayrılmasının ardından yeni hükumet kuruldu.

Koalisyonu oluşturan parti grup başkanları, başbakanlık görevine meclis dışından Sayıştay Başkanı Ulukbek Maripov'u aday gösterdi.

Maripov'un, hükümet programı ve yenilenen yapısını ilgili komisyonda tanıtmasının ardından meclis genel kurulunda yeni başbakan ve bakanlar kurulu için oylama yapıldı. Meclisten güvenoyu alan Maripov ve bakanlar kurulu üyeleri meclis genel kurulunda yemin etti. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, dün imzaladığı kararnamede Maripov’un başbakanlığını kabul etti.

Bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümünü 31 Ağustos'ta kutlayacak Kırgızistan'da Maripov, ülkenin 33'üncü başbakanı oldu.

Maripov, ilk icraat olarak, başbakan yardımcıların sayısını 4'ten 1'e indiren ve bazı bakanlıklarla komiteleri birleştirerek komitelerin sayısını azalttı.

Kırgızistan, Ekim ayındaki parlamento seçimlerinde karşılaşılan büyük protestolarla hükumetin devrilmesinin ve dönemin Cumhurbaşkanı Sooronbai Ceenbekov'un istifasının ardından kriz ortamına sürüklenmişti.

Kırgızistan'da, önümüzdeki üç ay içinde anayasa değişikliği ve yapılacak milletvekili seçimlerinin ardından bu hükümetin yeniden değişmesi bekleniyor.

kırgızistan caparov japarov kırgızistan cumhurbaşkanı kırgızistan başbakanı kırgızistan seçimleri kırgızistanda hükümet kuruldu kırgızistan hükümeti kırgızistanda yeni kabine caparov cumhurbaşkanı maripov başbakan u