Kırgızlar Devriye Ekipleri Kurarak Yağmalamayı Engelliyor

TAKİP ET

Kırgızistan'da genel seçimlerinin iptaliyle sonuçlanan protestoların ardından halk, kurdukları devriye ekipleriyle yağmalama ve şiddet olaylarını engellemeye çalışıyor.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçim sonuçlarına itiraz eden 12 siyasi partinin taraftarı seçimlerin iptal edilmesi talebiyle protestolar düzenlemeye başlamıştı. Protestocular Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu 7 saat süren arbedenin ardından işgal edip, özel eşyalara zarar vermişti.

Tutuklu Siyasiler Salıverildi

Protestolar sırasında ise Milli Güvenlik Devlet Komitesi'ndeki eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev cezaevinden çıkarıldı. Daha sonra sırasıyla eski milletvekili Sadır Caparov, eski Başbakan Sapar İsakov, eski Belediye Başkanı Aybek İbrağimov, eski milletvekili Ravşan Ceenbekov ve Atambayev'in baş koruması ile sözcüsü salıverildi.

Protestocular Otel Bastı

Kırgızistan parlamentosunun başbakanlık için aday gösterdiği eski milletvekili Sadır Caparov, iki ila üç ay içinde cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri düzenlemeden önce anayasa reformu önereceğini söyledi. Ancak protestocular hapishaneden çıkarılan Caparov'un kaldığı oteli de bastı.

Kırgız Halk Cephesi

Kırgız halk cephesinde ise protestolar sırasında yaşanan kaos ortamında yaralananlara gönüllü doktorlar yardımcı olurken kurulan devriye ekipleri ile yağmamala ve şiddet olayları engellenmeye çalışılıyor.

 

kırgızistan tutuklu siyasiler salıverildi genel seçimler protesto halk yağmalamayı engellemeye çalışıyor kırgız halkı devriye kipleri kurdu kaos şiddet otel bastılar kırgızistan parlamento seçimleri