Kırılamaz Denilen Rekorları Kıran Hamilton Şövalye Oldu

TAKİP ET

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluk ile kupa koleksiyonuna 7. Dünya Şampiyonluğu'nu ekleyen Lewis Hamilton şövalye oldu

Çin Virüsü önlemlerinin gölgesinde geçen Formula 1 2020 sezonu Lewis Hamilton'ın 7. Dünya Şampiyonluğu'nu ilan etmesiyle Aralık ayında son buldu. Lewis Hamilton bu başarısı ile Michael Schumacher'in uzun yıllar boyuncu kırılması güç görülen en çok şampiyonluk rekoruna da ortak olmuş oldu.

Hamilton'ın 2020'de kırdığı bir diğer önemli rekor ise yine Benetton ve Ferrari'nin efsane pilotu Michael Schumacher'in 91 galibiyetlik zafer tablosu oldu. Hamilton bu sezon kazandığı 11 Grand Prix galibiyeti ile Schumacher'in "en çok yarış kazanan F1 pilotu" ünvanını da elinden almış oldu.

Haber: Schumacher Soyadı Yeniden Formula 1 Pistlerinde

Lewis Hamilton'ın Mercedes ile elde ettiği başarı serisi tartışma konusu da olsa tüm bunların gölgesinde istikrarlı bir tablo çizmeye devam eden Hamilton'ın bu sene elde ettiği bir başka ünvan da Kraliçe tarafından verilen "Sir" ünvanı oldu. Lewis Hamilton artık Sir Lewis Hamilton olarak anılacak.

Hamilton bu sezon Çin Virüsü'ne yakalanmış ve Bahreyn'de düzenlenen Sakhir Grand Prix'sine katılamamıştı. Yerine, Hamilton'ın koltuğunun gelecekteki varisi olarak görülen bir diğer Britanyalı George Russel yarışmış, yarışı ne kadar önde götürse de teknik aksaklıklardan dolayı podyumu yakalayamamıştı.

Formula 1 2021 sezonu araç yapısı ve bazı kurallarda büyük değişikliklerle geliyor, Mercedes ile gridde bir sezon daha kalacak olan Hamilton'ın mevcut koşullarda 2021 sezonunu da Mercedes ile birlikte domine etmesi bekleniyor. Red Bull Racing, McLaren, Ferrari gibi takımların ümidi ise 2022 sezonunda gerçekleşecek köklü değişiklikler.

 

formula formula1 hamilton lewis hamilton sir sir hamilton sir lewis hailton kraliçe kraliçe hamilton şövalye şövalye hamilton sakhir sakhirgp george russel russel mercedes petronas mercedes mclaren ferrari