Kırım'da Gözaltına Alınan Nariman Ametov, Rusların İşkencesini Anlattı

TAKİP ET

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, işgalci güçlerin Kırım Tatarı Nariman Ametov'un evine düzenlediği baskın ve Kırım Tatarına karşı uygulanan işkence ile ilgili yargı süreci başlattı.

İşgalci Rus güçleri tarafından gözaltına alınan Kırım Tatarı Nariman Ametov, işgalcilerin kendisine yaptığı işkenceyi anlattı.

Rus işgalcilerin kafasına bir çuval geçirdiğini ve bilinmeye nbir yere götürdüğünü anlatan Ametov, kendisini yalan makinesine bağlamak istediklerini söyledi. Ametov, “Ben makineye bağlanmayı reddettim. Heyecanlı ve korkmuş olduğum için makinenin gösterdiği sonuçlarına güvenmediğimi söyledim.” diye belirtti. Ametov, daha sonra işgalci güçlerin kafasına yine çuval geçirdiğini ve düşünmek için yalnız bıraktığını söyledi. 

Sorgu sırasında avukatını talep ettiğini ancak bu isteğinin işgalci Ruslar tarafından reddedildiğini aktaran Ametov, sabahtan akşama kadar işkence gördüğünü anlattı.

 


"Ben Kırım'a Senin Gibileri Ezmeye Geldim"


Ametov,  “Yanıma biri geldi bağırarak ismimi sordu. Daha sonra benim adım Maksim dedi. Ben insanları konuşturan adamım. Ben bir makineyim, bir devletim. Ben buraya Kırım’a senin gibileri ezmeye geldim. Ben ona: ‘Bu doğru değil. Ben bir şey yapmadım’ dedim. Buna cevap olarak: ‘Elimden gelen her şeyi yapacağım, sana her şeyi itiraf ettireceğim.’ dedi. Tüm konuşmaya hakaret ve küfürlerle eşlik ediyordu.” diye anlattı.


Elektrik Verildi


Yaşananları anlatırken boğazı düğümlenen Ametov, daha sonra bir bantla sıkıca sandalyeye bağlandığını ayrıca çuvala geçirilen kafasının da sıkı bir şekilde bantlandığını ve kafasına elektrik kablolarının bağlandığını söyledi. Kendisine üç kere elektrik verildiğini bildiren Ametov, “Üçüncü kez çok yüksek akım verildi. Beynim eridi. Hiçbir şey kontrol edemiyordum. Bundan sonra ‘yeter, ben yalan makinesini kabul ediyorum!’ diye bağırdım. Buna cevap olarak görevli: ‘Artık ben karar veriyorum’ diyerek elektrik vermeye devam etti. Ben artık oradan sağ çıkamayacağımı düşündüm.” ifadelerini kullandı.
 

kırım kırım tatarı kırım tatar nariman ametov rus işgalciler işkence