Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi'nden Başsağlığı ve Destek Mesajı

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi, Türkiye'deki deprem felaketine ilişkin başsağlığı ve destek mesajları yayımladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi, Türkiye'deki deprem felaketine ilişkin başsağlığı ve destek mesajları yayımladı.

Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Facebook hesabında yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, bölgede yaşayanlara sabır ve metanet dileriz.


Kırım Tatar halkı bu zor zamanlarda Türk halkına her türlü desteğe hazırdır.


DQTK İdare Heyeti
 

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ise KTMM internet sitesinde bir taziye mesajı yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

6 Şubat 2023 sabahı saatlerinde Türkiye'nin güneydoğusunda ve aynı zamanda Suriye topraklarında 7.8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem yaşandı.

Sonuç olarak, nüfusun büyük kayıpları ve birçok yapı yıkılmıştır. İlk verilere göre bu dehşet verici kaza sonucu sadece Türkiye'de 912 kişi hayatını kaybetti ve 5385 sivil yaralandı. Ne yazık ki kurban sayısı artmaya devam ediyor. Gündüz Türkiye'de 7.8 ve 5.7 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.

9 yıldır Rus saldırganına karşı direnen Ukrayna vatandaşları, Ukrayna Devleti'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunurken hayatın değerini ve telafi edilemez kayıpların acısını çok iyi biliyorlar.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve dostlarına Kırım Tatar Halk Meclisi ve şahsım adıma başsağlığı, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum"

Refat Çubarov

 

 

kırım tatar kırım tatar milli meclisi Dünya Kırım Tatar Kongresi deprem yardım Refat Çubarov