Kırım Tatar Türklüğünün Milli Lideri Kırımoğlu 77 Yaşında

TAKİP ET

Ömrünü Kırım'a ve Kırım Tatar Türklüğüne vakfeden Milli Lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 77 yaşına girdi.

Kırım Tatar Türklüğünün 'Mustafa Aga'sı, Abdülcemil Kırımoğlu 77 yaşına girdi. Başbuğ Alparslan Türkeşlerin, Ebulfez Elçibeylerin dava arkadaşı, Türk dünyasının büyük Turancı liderine TamgaTürk ailesi olarak yarın yeniden hürriyetine kavuşacak Türk yurdu Kırım'da nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşlar diliyoruz.

Kırımoğlu Kimdir

1943 yılında, yani İkinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü ve kanlı Sovyet diktatörü Stalin'in talimatıyla bir soykırım teşebbüsü niteliğindeki Kırım Tatar Sürgünü'nün gerçekleşmesinden bir yıl önce dünyaya gelen Kırımoğlu, genç yaşlarından itibaren Kırım Tatar direnişinin daima içinde olmuştur.

Ömrünün büyük bir bölümünü hürriyeti gasp edilerek sürgünde, hapiste yahut Rus gulaglarında geçirmek mecburiyetinde bırakılan Milli Lider, uzun yıllar Kırım Tatar Milli Meclisi'nin de Başkanlığını yapmıştır. 2013 yılında kendi isteğiyle bu görevden çekilen Kırımoğlu, bugün Ukrayna Milletvekili olarak 2014'te Rusya tarafından bir kez daha işgal edilen Kırım'ın yeniden hürriyetine kavuşması için çalışmalarını sürdürmektedir.

mustafa abdülcemil kırımoğlu kimdir mustafa cemilev mustafa cemiloğlu milli lider 77 yaşında doğum günü kırım tatar mustafa aga