Kırım'da 177 Çocuk Babasız Büyüyor

TAKİP ET

Kırım Tatar aktivist Mumine Saliyeva, Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarına karşı ortaya konan hak ihlallerine dikkat çekti.

Kırım Dayanışması Sivil Teşkilatı 13 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Kırım Tatar siyasi tutukluların ve ailelerinin durumu hakkında bilgi verildi. Siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi Mumine Saliyeva, siyasi tutsakların çocuklarına yardım sağlayan Kırım Çocukluğu isimli projenin koordinatörü olarak toplantıda yaptığı konuşmada Kırım’da şu an 177 çocuğunun babasız büyüdüğünü anlattı.

Bu yılın mart ve temmuz aylarında yapılan tutuklamalar sonucu Kırım Tatar siyasi tutsakların çocukları listesine 19 çocuğun eklendiğini ve 2 çocuğun babaları alıkonulduktan sonra dünya geldiğini anlatan Saliyeva, "Şu an 177 çocuk babasız büyüyor. Bunlardan 25’inde stres kaynaklı ağır hastalıklar gelişti. Neredeyse her gün her çocuğun psikosomatik ve fizyolojik değişimlerini kaydediyoruz. Bu çok önemli sorun insan hakları yetkilileri ve çocuk haklarının korunması üzerinde çalışan devlet ve uluslararası kuruluşlar tarafından gözlenmelidir." ifadelerini kullandı.

kırım kırımoğlu ukrayna mustafa abdülcemil kırımoğlu abdülcemil kırımoğlu tatar tatar meclisi milli lider denis şmıgal denıs şmıgal rüstem umerov çocuk tutuklu öksüz yetim babasız saliyeva seyran saliyev mu