Kırımoğlu Bucha'da: Rus Ekonomisinin Beli Kırılacak ve Askerlerini Bile Besleyemeyecekler

TAKİP ET

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türk dünyasını Rus propagandasına karşı uyardı.

Kırım Türklerinin milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusların sivil katliamı yaptığı Bucha'da Kırım Tatarı gazeteci Gülsüm Khalilova'ya açıklamalarda bulundu.

Tüm Türk dünyasını Rus propagandasına karşı uyaran Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "İnsanların hiç malumatları yok ve Rusların yoğun propagandasına aldanıyorlar. Bu Ruslar öyle bir millettir ki aç olsalar bile propagandaya para bulurlar. Maalesef kendi insanları değil, başka ülkelerdeki insanların da kafalarını yıkamayı başardılar" dedi.

Savaşın seyrine ilişkin de konuşan Kırımoğlu, Putin'in ilk planının Ukrayna'yı süratle ele geçirip Cumhurbaşkanı Zelensky'i öldürerek yerine kukla bir rejim inşa etmek olduğunu belirterek "Bizim askerlerimiz bazı malumatlar, onlar 3 gün içerisinde Kiev'i almayı planlıyordu. Ukrayna'da işgal ettikleri çoğu yerden kovuldular. Esas kuvvetlerini Donbass tarafına kaydırdılar. Orayı işgal etmenin peşindeler. Ruslar Ukrayna'da kesinlikle kaybettiler. Çünkü dünyanın o kadar düşmanlığını kazandılar ki. Rusya'ya karşı o kadar yaptırımlar uygulandı ve neticede eminim yarım yıl içerisinde Rusya'nın ekonomisinin beli kırılacak ve askerlerini besleme imkanı bile olmayacak. Ve dünya anlayacak Rusya'nın ne biçim bir devlet olduğunu" ifadelerini kullandı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu türk dünyası rusya karşı buça uyardı