Kırımoğlu: Kırım'daki Gerçekleri Daha Fazla Anlatmalıyız

TAKİP ET

Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgal edilen Kırım'daki gerçekleri daha fazla insanın anlatması gerektiğini ifade etti.

Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ın işgalinin hızlı bir şekilde sona erdirilmesi için Ukrayna anakarasında daha fazla insanın işgal edilen yarımadadaki gerçekleri anlatması gerektiğini söyledi.

Dün Kiev'de tarihinde düzenlenen Vasıl Stus Ödülü töreninde konuşan Kırımoğlu, Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev’i aldığı ödül dolayısıyla tebrik etti. Seytablayev’in Ukrayna’nın bu sıkıntılı zamanlarında, “Ukrayna’nın geleceği için Sovyet işkence odalarında ölen bir şair ve muhalif” olan Vasıl Stus’un adını taşıyan bu ödülü kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsanların Kırım’dan gitmeye devam ettiği ifade eden Kırımoğlu, “Bu yazık ki devam ediyor. Ukrayna anakarasında bulunan insanlar çok farklı davranıyor. Maalesef Kırım Tatarlarının önemli bir kısmı Ukrayna’nın sosyal ve siyasi hayatına aktif olarak katılmıyor, işgal altındaki Kırım’daki durum ile ilgili röportajlar vermiyor. Ana argüman onların sürekli Kırım’a gidip gelmesi, Kırım idari sınırında alıkonulma riskleri ve Kırım’da ikamet eden akrabalarına yönelik tehditler. Ahtem Seytablayev, Camala, Emine Ceppar, Alim Aliyev ve başkalarının da Kırım’da akrabaları, anne-babaları, onlar için çok değerli olan insanların mezarları var. Ancak onlar Kırım’ın işgali hakkında, oradaki gerçekler hakkında açıkça konuşuyor, çünkü Kırım’ın işgali sona ermezse, halkımız ve yarımadada yaşayan başka insanlar için bir gelecek olmayacağını çok iyi biliyorlar.” dedi. 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ayrıca, er ya da geç Kırım’ın işgalden kurtulacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım rusya Kiev