Kırımoğlu Ukrayna Başbakanı ile Bir Araya Geldi

TAKİP ET

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal ile görüştü.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, dün Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar görüşme yaptı. Kırım ve Donbas’ın işgalden kurtarılması stratejisinin ele alındığı görüşmede ayrıca işgalden sonra Kırım’ı terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarları için inşa edilecek konutlar konusu görüşüldü.

Ukrayna milletvekilleri görüşmede, mevcut bütçeden çıkarılmış olan “Kırım Tatarları ve Ukrayna topraklarından sürgün edilen diğer milletlerin temsilcilerinin yerleştirilmesi ve iskan edilmesi” isimli programın 2021 yılı Ukrayna bütçesine dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bununla birlikte taraflar, Kırım’ı terk etmek zorunda kalan Kırım Tatarları için inşa edilecek konutlar ve Kıyiv’de inşa edilecek Cuma Camii konusunu ele aldı.

Kırımoğlu ve Umerov ayrıca görüşmede, Ukrayna Cumhurbaşkanının Ramazan ve Kurban Bayramlarına resmi bayram statüsü verilmesine dair imzaladığı kararının hükumet tarafından yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

kırım kırımoğlu ukrayna mustafa abdülcemil kırımoğlu abdülcemil kırımoğlu tatar tatar meclisi milli lider denis şmıgal denıs şmıgal rüstem umerov