Kırımoğlu'ndan Türkiye'ye Rusya uyarısı

TAKİP ET

Kırım'da ve Türkiye'de aktif bir şekilde yapılan Rus propagandası'nın bütçesi ortaya çıkıyor

Kırım'da ve Türkiye'de aktif bir şekilde yapılan Rus propagandası'nın bütçesi ortaya çıkıyor. Kremlin'den yapılan açıklamayla yabancı ülkelerdeki medya organlarına aktarılan bütçe 300 milyon euro arttırıldı.

Kırım propagandası için 30 milyon euro

Kırım Tatar milli lideri ve Ukrayna Milletvekili Abdülcemil Kırımoğlu, Kiev'de düzenlenen Milletlerarası Türk Kooperatifçilik Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Kırımoğlu " “Rusya Türkiye’ye çok önem veriyor çünkü Türkiye’de birçok faaliyet yürütüyorlar. Mesela Sputnik ile internet yayını olsun Rusya tarafından finansman edilen ulusal kanallar olsun Rus propagandasını Türkiye’ye yaymaya gayret ediyorlar.” ifadeleriyle Rus propagandası konusunda uyarıda bulundu. Kırımoğlu "  “Son zamanlara aldığımız malumatlara göre, Rus gizli istihbaratı (FSB), Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası içinde Rus yanlılarını birleştirmek, kendilerine çekmek için 30 milyon euro ayırmış” açıklamasında bulundu.

En büyük pay Sputnik'in

Geçtiğimiz günlerde Kremlin’den yapılan açıklamada, dış ülkelerdeki medyaya ayrılan bütçenin 1 milyar Euro’dan 1.3 milyar Euro’ya çıkartıldığı açıklandı. Türkiye’deki en aktif yabancı yayın organlarından birisi olan Sputnik’in bu artıştan en yüksek payı alması dikkat çekti.

Kaynak:QHA

kırım kırım tatar kırımoğlu propaganda rus rusya sputnik türk dünyası türk dünyası haberleri