Kırımoğlu'nun Eşi Safinar Cemileva Ankara'da Tedavi Altına Alındı

TAKİP ET

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva, rahatsızlanması dolayısı ile uçakla Ankara'ya getirilerek tedaviye alındı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun rahatsızlanan eşi Safinar Cemileva, Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderilen ambulans uçakla Ankara’ya getirildi.

QHA’ya bilgi veren Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Kırımoğlu, eşi Safinar Hanım’ın tatil esnasında bir rahatsızlık geçirerek bel ağrısı oluştuğunu ve Kıyiv’de tedavi altına alındığını belirtti.

Daha sonra Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin Safinar Hanım’ın durumunu öğrenerek Türkiye Dışişleri Bakanlığını, Dışişleri Bakanlığının da Türkiye Sağlık Bakanlığını bilgilendirdiğini söyleyen Kırımoğlu, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti tarafından Safinar Cemileva için ambulans uçak gönderildiğini bildirdi. Kırımoğlu, Safinar Hanım’ın Kıyiv’den Ankara’ya götürülerek orada bir hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Eşinin durumunun ağır olmadığını bildiren Kırımoğlu, bu duyarlılığı için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere nezdinde Türkiye Dışişleri Bakanlığına, Türkiye Sağlık Bakanlığına ve Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’ye teşekkür etti.

Kaynak: https://twitter.com/qirimhaber/status/1309880134162407425?s=24