Kırklareli Belediyesi'nin İmzalamadığı Alkol Yasağı Kararı da "Oybirliği" İle Alınmış Gibi Açıklanmış

TAKİP ET

Kırklareli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun alkol yasağı kararına belediye temsilcisinin onay vermemesine rağmen, kararın "oybirliği" ile alındığının açıklandığı ortaya çıktı.

Tam kapanma olmamasına rağmen hükümet tarafından tam kapanma ifadesiyle tarif edilen pandemi yasaklarının açıklandığı İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkol satışı yasaklanmamış, ancak ertesi gün bazı Cumhurbaşkanlığı muhabirleri alkol satışının kısıtlama süresince yasaklandığını açıklamışlardı. Genelgede böyle bir kısıtlamanın ilan edilmemiş olması nedeniyle işletmeler alkol satışına devam edileceğini açıklamış, İçişleri Bakanı Soylu ise alkol satan işletmelerin "istisna kapsamında olmadığı" gibi tuhaf bir gerekçeyle alkol satışının yasak olduğunu belirtmişti.

Yasağın anayasaya aykırı olması gerekçesiyle gelen tepkiler üzerine alkol satışını il umumi hıfzısıhha kurulu kararlarıyla yasaklamaya başlayan iktidarın, söz konusu kurullarda oybirliği sağlanamamasına rağmen kararları oybirliği ile alınmış gibi açıkladığı ortaya çıkmaya başladı.

En son olarak 30.04.2021 tarihinde yayımlanan Kırklareli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararı'nda "oybirliği" ile alındığı iddia edilen yasaklama kararına, kuruldaki belediye temsilcisi Belediye Başkan Vekili Arda Kolcular'ın imza atmadığı ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun "Ne ben ne de kurumumuzdan bir arkadaşım böyle bir karara imza atmadı" sözleriyle valiliğin açıklamasını yalanlaması üzerine Kırklareli Valiliği'nin resmi internet sitesindeki söz konusu kurul kararına artık ulaşılamıyor. 

Kırklareli Belediyesi'nin İmzalamadığı Alkol Yasağı Kararının da Oybirliği İle Alındığı Açıklanmış