Kırmızı Gruptaki Edirne'de Yeni Karar: Marketlere HES Kodu ile Girilecek

TAKİP ET

Edirne'deki marketlere girmek için HES kodu zorunluluğu bugün başladı.

Çin virüsü risk haritasında "çok yüksek riskli' illerin bulunduğu kırmızı grupta yer alan Edirne'de, Çin virüsüne karşı mücadelede yeni bir karar alındı. Kentte 150 metrekare ve üzerinde olan marketlere Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girmek zorunlu hâle getirildi. Ayrıca marketlerin otoparkları da kısıtlama olduğu günlerde araç girişlerine kapatıldı.

Vali Ekrem Canalp'ın başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu ile İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında alınan kararlar uygulanmaya başladı. Kentte, 150 metrekare ve üzerinde olan marketlere girmek için HES kodu zorunluluğu bugün başladı. Marketlere gelen vatandaşlar, görevlilere HES kodlarını göstererek içeriye alınırken kodlarını gösteremeyen vatandaşlar ise elendi. Marketlerin dış alanında yer alan sebze, meyve ve diğer reyonlar da 15 gün süreyle kaldırıldı.

Söz konusu kararda, marketlerin otoparklarına alınan araçlara da kısıtlamalar getirildi. Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasında 10.00- 17.00 arasında, en yakın mesafedeki market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüyerek gitmeleri kararlaştırıldı. Pazar günleri net işyeri alanı 150 metrekare ve üzerinde olan marketlerin otoparkları, kısıtlamanın olduğu gün ve saatlerde araç girişlerine tamamen kapatıldı.

Öte yandan tedbirler kapsamında, Edirne'de halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler ve bütün parklardaki oturaklar kaldırıldı. Havaların güzel olduğu günlerde vatandaşların gittiği Tunca ve Meriç ırmaklarının kıyıları ile Bosnaköy ve NATO Köprüsü bölgesi, Tavuk Ormanı ve Kent Ormanı geçici olarak vatandaşlara kapatıldı.

Edirne'de 100 bin nüfusa karşılık gelen Çin virüsü vaka sayısı, geçen hafta 75,29'dan 107,43'e yükselmişti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün paylaştığı 27 Şubat-5 Mart 2021 arasını kapsayan 81 ilimizdeki haftalık vaka sayılarına göre Edirne'deki vaka sayısı 100 binde 180 kişiye yükseldi. 

 

Edirne Çin virüsü Çok yüksek riskli iller kısıtlama kırmızı grup Edirne'de marketlere HES HES kodu zorunluluğu Edirne market kısıtlama kontrollü normalleşme