Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Son Defa Uzatıldı

TAKİP ET

AKP iktidarının hayata geçirdiği "Kısa çalışma" ve "Ücretsiz izin" ödenekleri Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamayla bir kez daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık" açıklamasını yaptı.

Düzenlemenin mart ayı sonrası bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağı merak konusuyken, gelinen noktada neredeyse tam bir yıldır uygulanan düzenlemede eksik maaş alan işçilerin aynı zamanda emekliliğe etki eden sigorta prim ödemeleri de bu süreç içerisinde yapılmadı. İşsizlik Fonu üzerinden 1580 lira maaş alan işçiler, açlık sınırının altında bir ücrete mahkum bırakıldı. 

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Kısa çalışma ödeneği ekonomik kriz, doğal felaket veya salgın hastalık gibi zorlayıcı bir sebebin ortaya çıkması halinde patronlara tanınan bir imkândır. KÇÖ süresince patron, işçinin ücretini ve SGK primlerini ya hiç ödemez ya da kısmen öder; işçi normalde aldığı ücretin altında bir ödenek alır.

Bu ödenek, devlet tarafından kontrol edilen ve normal zamanlarda işçilerin brüt ücretleri üzerinden yapılan prim kesintilerinin biriktiği bir kumbara olan İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenir.

kısa çalışma ödeneği erdoğan süre uzatıldı