Kısıtlama ve Kuralların Hukuka Aykırı Olduğunu Söyleyen Savcı Görevden Uzaklaştırıldı

TAKİP ET

Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, görevinden uzaklaştırıldı.

HSK 2. Dairesi, Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’u görevden uzaklaştırdı. Akbulut hakkında HSK müfettişlerince hazırlanan ön raporun görüşüldüğü bilgisini veren HSK, savcı Akbulut'un bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erki nüfuz ve itibarına zarar vereceğini belirterek, Akbulut'un oy birliği ile Hakimler ve Savcılar Kanununun 77'nci maddesi gereğince, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Ne Olmuştu?

Karacasu Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, YouTube üzerinden ‘Esenlik Bildirisi’ başlıklı bir video yayımladı. Videoda pandemi kurallarının ve kısıtlamalarının hukuka aykırı olduğunu dile getiren Akbulut, ‘’Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim” diyerek yapılan hukuksuz uygulamaları anlatmıştı. 

Akbulut ayrıca, "Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp'' ifadelerini de kullanmıştı.

viranşehir eyyüp akbulut cumguriyet savcısı görevden uzaklaştırıldı