Kısıtlamalar Yeterli Olmazsa Yeni Kısıtlamalar Gelecek İddiası

TAKİP ET

Çin Virüsü salgınından dolayı getirilen kısıtlamaların iki hafta değerlendirilerek yeterli olmazsa yeni kısıtlamaların getirileceği dile getiriliyor.

Çin Virüsü salgınından dolayı getirilen yeni kısıtlamalar cuma günü saat 20.00'den itibaren başlayacak. Vaka sayıları takip edilerek kısıtlamaların ne kadar etkili olduğu izleneceği ve yeterli olmazsa 2 hafta sonra ek kısıtlamalar getirileceği iddia edildi.

Bilim Kurulu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, yeni kısıtlama kararlarının iki hafta sonra yeniden değerlendirileceğini, sayılardaki artış ya da azalışın takip edileceğini dile getirdi. Bu süre sonunda kısıtlamaların yeniden ele alınacağını belirten Kayıpmaz, "Ümit ediyorum ki bireysel olarak almış olduğumuz tedbirler, bu kapatma ve kısıtlama kararları neticesinde hasta sayıları kontrol altına alınır. Ama buna rağmen iki hafta sonra yine başladığımız noktadaysak hasta, ağır hasta sayılarındaki artış bizim sağlık kapasitemize ciddi basınç oluşturmaya devam ederse o zaman daha sert tedbirler de gündeme gelir. Zaten cumhurbaşkanımız da açıklamasında bunun sinyallerini vermişti. Ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında iki hafta yaşamı tam durdurarak bir şekilde vakaları kontrol altına almak zor. Bu iki haftayı kapattınız, ondan sonra insanlar tekrar dolaşıma geçecek, hareketlilik artacak, ondan sonra ne olacak? Bu da bir alternatif olabilir ama bizim kış aylarında peyderpey hasta ve vaka sayılarının nasıl gittiğine bakıp, ona göre tavsiyelerde bulunmamız gerekiyor. Her türlü alternatif masaya yatırılıyor. Salgının seyrine göre de hastane kapasitelerinin durumuna göre ek tedbirler gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

 

kısıtlama tedbir yeni tedbirler iki hafta takip