Kitap Bankosu'nun Aracı Gazi Üniversitesi Yönetimi Tarafından Parçalandı

TAKİP ET

Kitap Bankosu'nun otobüsü Gazi Üniversitesi görevlileri tarafından parçalandı.

2012 yılında Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü öğrencileri tarafından kitap okumanın yaygınlaştırılması için çalışan köy okullarına kitap dağıtan gönüllü organizasyon "Kitap Bankosu"nun ikonik otobüsü, çok yer kapladığı gerekçesiyle Gazi Üniversitesi görevlileri tarafından "çok yer kapladığı" gerekçesiyle parçalandı. Kitap Bankosu gönüllüsü Serdar Yetkin o anların görüntülerini "Tebrikler Kazandınız!!! Ne kazandınız onu bilmiyorum. Ama her santimetresinde bu ülkenin çocuklarının gençlerinin hakkı ve emeği olan, amacını sloganı yapmış Okuyan Türkiye İçin çalışan bir harekete karşı bir galibiyet kazandınız" ifadeleriyle paylaştı. Yetkin şu ifadelerle tepki gösterdi:

"İlk günden beri sürekli mobingle, engeller koyarak, en ufak bir desteği dahi lütfedercesine, kamu kaynaklarını değilde kendi malınızı veriyormuş gibi yaptığınız, kendi imkan ve çabalarımızla yaptıklarımıza dahi köstek olduğunuz bu savaşı siz kazandınız.

Her yeni gelene kendimizi, apaçık olan amacımızı anlattığımız, sanki bu ülkenin insanı, genci, üniversitenin öğrencisi değilmişiz, kendimize oda, araba, otobüs istiyormuşuz gibi destek taleplerimizi utana sıkıla bildirdiğimiz bu on yıllık mücadeleyi siz kazandınız.

Öğrencisine, mezununa düşman, mezunu olmaktan gururu duymak için çok çabalamama rağmen esef duyduğum adı güzel kendi kötü üniversiteme, İbrahim'in, Musa'nın, Emine'nin, Ali'nin, Aliye'nin ve daha binlerce çocuğun kitapla buluşmasına engel oldukları için şükranlarımı sunarım.

İyi ile kötünün birbirine bu kadar karıştığı bir düzende benim kavramlarım da birbirine girmiş olabilir, özür dilerim."

köy okullarına kitap dağıtan kitap bankosu aracı gazi üniversitesi yönetimi tarafından parçalandı