Kız Öğrencileri Taciz Ettiği İddiasıyla Yargılanan Öğretmen Halk Eğitim Müdürü Olarak Atandı

TAKİP ET

Kocaeli'de görev yaptığı sırada "küçük yaştaki kız öğrencilere cinsel istismar" iddiasıyla yargılanan öğretmenin Halk Eğitim Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nde 'kız öğrencilere cinsel taciz' iddiasıyla yargılanmış olan öğretmen E.K.'nın Eskişehir’in Mihalgazi İlçesine Halk Eğitim Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. 

E.K., Kocaeli’de görev yaptığı sırada "küçük yaştaki kız öğrencilere cinsel istismar" iddiasıyla Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve 8 ay tutuklu kaldı.

Bu sırada Milli Eğitim Bakanlığı, "kız öğrencilere yönelik cinsel istismar" nedeniyle E.K.'yı devlet memurluğundan ihraç etti.

Ancak mahkeme kararıyla göreve geri dönen E.K. isimli öğretmen Han ilçesinde görev yaparken eski İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından 15/09/2021 tarihinde Mihalgazi İlçe Halk Eğitim Müdürü olarak atandı.

Mihalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir kadın öğretmenin Eskişehir Valiliği’ne yaptığı şikâyet üzerine, Mihalgazi Halk Eğitim Müdürü E.K. "saldırgan ve kadına karşı uygunsuz olan hareketlerde bulunduğu" iddiasıyla Şubat ayı sonunda Kaymakamlıkça açığa alındı.

E.K. hakkındaki soruşturma devam ediyor.

çocuk istismarı halk eğitim müdürü kocaeli cinsel istismar kız öğrencilere taciz