İzmir Tabip Odası: Kızamık Vakalarında Artışın İlk Nedeni Sığınmacılar

TAKİP ET

İzmir Tabip Odası Sekreteri Yüce Ayhan, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de görülmeye başlayan kızamık vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Tabip Odası Sekreteri Yüce Ayhan, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de görülmeye başlayan kızamık vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kızamık hastalığı nedeniyle İstanbul’da hastaneye yapılan başvuruların artığına dikkat çeken İstanbul Tabip Odası, “İstanbul’da kızamık hastalığındaki artış endişe verici, kaybedilen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmelidir.” uyarısını yapmıştı.

İstanbul'un ardından Ankara'da da kızamık vakaları görülmeye başlamıştı.

Benzer bir durumun İzmir’de olup olmadığına ilişkin İzmir Tabip Odası Sekreteri Yüce Ayhan, Ege Haber’in sorularını yanıtladı. Ege Haber'in haberine göre Ayhan, kızamık vakalarının İzmir’de de artığını belirtti.

Kızamık vakalarına dair İzmir’de de bazı duyumlar aldıklarını söyleyen Ayhan, bir sayı veremeyeceklerini paylaştı. Ayhan, “Bize gelen gözlem sonuçlarına göre bunu söyleyebiliyoruz.” dedi.

Kızamık vakalarının artmasındaki nedenin ne olduğuna ilişkin de konuşan Ayhan, kontrolsüz kalabalıklara dikkat çekti. Kızamık vakalarının artmasındaki nedenin ne olduğunu tam olarak bilmediklerini ifade eden Ayhan, “Kızamık vakalarında artış olmasının iki nedeni olabilir. Bunlardan ilki düzensiz göçmenler, sığınmacılar… Bu insanların ülkeye girdiği andan itibaren bir kontrol noktasında sağlık taramasından geçmesi, gerekiyorsa tedavi edilmesi lazım. Dolayısıyla bu topluluğun aşılanma açısından başarısı yüzde olarak nedir bilmiyoruz. Bu tarz topluluklarda yüzde 100’e yakın bir bağışıklık sağlanabilirse, vaka sayısının da önemli ölçüde azalacağı kanaatindeyim.” dedi.

kızamık kızamık salgını izmir izmir tabip odası