Kızıl Meydan'da Bucha Pankartına 15 Yıl Hapis Cezası

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin rejimi, Ukrayna'daki katliamlara karşı en ufak protestoya dahi yıllarca hapis cezası vererek savaşa karşı çıkan halk üzerinde uyguladığı baskıları sürdürüyor. Son olarak Rus askerlerinin Bucha'da Ukraynalı kadınlara tecavüz ettiğine dair bir pankart açan kadının 15 yıl hapsi istendi.

QHA'nın haberine göre Kızıl Meydan'da açtığı pankartla Rus ordusunun Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını gündeme getirmeye çalışan kadının 15 yıl hapsi istendi.

Rus ordusu Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmek üzere topyekûn bir saldırı başlattı. Ukrayna halkının ve ordusunun sert direnişiyle karşılaşan Ruslar, bu direnci kırmak için yüzlerce sivillerle dolu meydanları hedef aldı, sivil araçları vurdu, kadınlara tecavüz etti ve Bucha'da tarihe insanlık adına bir utanç vesikası olarak geçecek bir katliama imza attı.

Bucha sokaklarında yüzlerce sivil elleri bağlanarak infaz edilmiş, sivillerin cesetleri Bucha sokaklarında görüntülenmişti.

Bucha'da Katliam: Ruslar Yüzlerce Ukraynalı Sivili Ellerini Bağlayıp İnfaz Etti

Pankart Açan Kadının 15 Yıl Hapsi İstendi

Qırım Haber Ajansı'nın (QHA) haberine göre Bucha'daki tecavüzlerle ilgili Moskova Kızıl Meydan'da pankart açan bir kadının 15 yıl hapsi istendi. 

"Rus işgalciler 14-24 yaş aralığındaki 25 kadına tecavüz etti, bunlardan 9’u hamile. Bu protestoyu Rusya yasalarından 31. maddeye göre yapma hakkımız var" ifadeleri yer alan pankartı açan kadın tutuklandı.

 

kızıl meydan bucha pankartına 15 yık yıl hapis cezası ukrayna rus rusya moskova tecavüz