Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan Deprem Yorumu: 2 Bin Tane Hiroşima Bombası Yedik 9 Saat Arayla

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu.

İktidar yandaşı A Haber canlı yayınında konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 155 yıllık tarihlerinde böylesine bir afet yaşamadıklarını söyleyerek depremi, "Hiroşima'ya atılan atom bombası ile kıyaslanıyor. 2 bin tane Hiroşima bombası yedik 9 saat arayla" ifadeleriyle yorumladı.

Öte yandan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bu 7.7 büyüklüğündeki bir depremin açığa çıkardığı enerji basitçe anlatmak istersek 500 tane atom bombasının oluşturduğu etkiye enerjiye sahip. Bu kadar basit ve net. Bunu bu şekilde değerlendirmenin faydası var." ifadelerini kullanmıştı. 

Kınık'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Türkiye genelinde beslenme kümesinden sorumluyuz. Günlük ulaştığımız, düzenli beslenme hizmeti verdiğimiz kişi sayısı 2.5 milyonu aştı. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği… arada verdiğimiz ikram ve kumanyaları dahil etmiyorum. 10 ilde 520 noktadayız. Yaklaşık 6 bin Kızılaycı ile sahadayız. Dev bir beslenme seferberliğindeyiz. Bakanlıklarımız, TSK ve polisimiz STK'larla birlikte büyük bir seferberlik halindeyiz.

Operasyonel olarak sunulan hizmetlerin yarısını sunuyoruz. Kan ve insani yardım hizmetlerimiz de devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yetişmek için Kızılay Lojistik bu anlamda çalışıyor. AFAD'a barınma desteği veriyoruz. Çadır kurulması ve gıda desteği veriyoruz. Eksik olan yerde birbirimizi tamamlıyoruz. Türkiye'den ve dünyadan buraya yardım yağıyor. İnsanlığın büyük bir savaşını çabasını görüyoruz. O kadar geniş bir alan, büyük bir yıkım, büyük bir nüfus ki birden gelen öyle büyük bir darbeyle sarsıldık ki fiziksel boyutları olduğu gibi psikolojik boyutları da var. Kızılay'ımızın doktor ve hemşireleri sahaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığımıza destek verecek ve hizmet sunacağız."

kızılay kerem kınık deprem hiroşima bombası kahramanmaraş depremi