Kızılay Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü'nden Skandal Paylaşım: Dışarıda Kalanlar İçin Mutluyum

TAKİP ET

Kızılay Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü Burak Ünver, havaların ısınmasıyla birlikte dışarıda kalan depremzedeler için mutlu olduğunu söyledi ve enkaz altında hayatını kaybeden çocuklar için asılan balonları "Bebelere balon :(" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerde, son açıklamalara göre, 42 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları hala devam ederken, depremzedeler ise barınma problemi yaşıyor.

Deprem sonrası devlet kurumları arasında yaşanan koordinasyon eksikliği ve 155 yıllık Kızılay kurumunun işlevsiz hale getirilmesi, depremzedelere yardım ulaştırılmasını zorlaştırdı. Çadır dağıtımı gibi temel ihtiyaçların dahi karşılanamaması sonucu depremzedeler mağdur oldu.

AKP istibdadı tarafından içi boşaltılan kurumlardan yalnızca bir tanesi olan Kızılay'ın zayıflığı ve kadro kalitesi, Kızılay Başkanı'nın özel kalem müdürü Burak Ünver tarafından gözler önüne serildi. Gazeteci İsmail Arı tarafından paylaşılan tweetlerde Ünver, havaların ısınmasıyla birlikte dışarıda kalan depremzedeler için mutlu olduğunu söyledi ve enkaz altında hayatını kaybeden çocuklar için asılan balonları "Bebelere balon :(" ifadelerini kullandı.

Ünver tweet'te şu ifadelere yer verdi:

"Afet bölgesinde havalar ısınıyor, yağış tahminleri düşük. Dışarıda kalan depremzedelerimiz için mutluyum."

Burak Ünver kızılay türk kızılayı ismail arı deprem depremzede afetzede