Kızılay'da Kan Krizi: Diyarbakır Bölge Müdürü'nden Acil Çağrı

TAKİP ET

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın skandal çıkışları ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle kan bağışlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Diyarbakır'da kan stokları alarm verirken, Kızılay Bölge Müdürü Naif Yılmaz, vatandaşlara acil kan bağışı çağrısında bulundu.

ızılay Başkanı Kerem Kınık’ın skandal çıkışları ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle kan bağışlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Diyarbakır’da kan stokları alarm verirken, Kızılay Bölge Müdürü Naif Yılmaz, vatandaşlara acil kan bağışı çağrısında bulundu.

Talasemi hastaları mağdur

Diyarbakır’da Kızılay Bölge Müdürü Naif Yılmaz, Amida Haber’e yaptığı açıklamada, kentteki kan stoklarının kritik seviyede olduğunu belirtti. Yılmaz, “1-2 günlük stok kaldı” diyerek, hastanelerde ciddi bir kan sorunu yaşandığını söyledi. Yılmaz, özellikle talasemi hastası çocuklar için her hafta kan gönderilmesi gerektiğini ancak bu çocuklara kısıtlı kan gittiğini ifade etti.

“Acil olmayan ameliyatlar iptal edilmeli”

Yılmaz, kentte ciddi bir olay yaşanması durumunda kan sorunu ile karşı karşıya kalabileceklerini vurgulayarak, “Hastanelere yeteri kadar kan gönderemiyoruz. Hastaneler acil olmadık müddetçe ameliyatlarını iptal etmeli. Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Mevcut stoklarla kan ihtiyacını karşılayamıyoruz” dedi.

Kan bağışının orucu bozmadığını hatırlattı

Yılmaz, Ramazan ayında da kan bağışının önemine dikkat çekerek, kan bağışının orucu bozmadığını hatırlattı. Yılmaz, geç saatlere kadar Kızılay ekiplerinin kan aldığını belirterek, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Kerem Kınık istifa etmeyi reddediyor

Öte yandan Kızılay’ın Genel Başkanlığı görevine devam eden Kerem Kınık, istifa etmemekte diretiyor. Kahramanmaraş depremleri sırasında çadır satmasıyla tepki çeken Kınık’ın skandal çıkışları ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Kızılay’a olan güvenin azaldığı ve kan bağışlarının düştüğü belirtiliyor.

kızılay kan krizi diyarbakır naif yılmaz kerem kınık