Kızılay'dan Huzur Hakkı Açıklaması: Çok Şey Söyleyip Kimin Ne Kadar Huzur Hakkı Aldığını Söylemediler

TAKİP ET

Kızılay'ın 12 şirketinde her ay yöneticilere toplamda 249 asgari ücret değerinde "huzur hakkı" verildiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Sarp Sağkal'ın haberine göre CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay'daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye ödenen huzur haklarını açıkladı.

Buna göre Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık döneminde 12 şirket kuruldu. Kınık, bu şirketlerde "Yönetim Kurulu Başkanı" olarak göreve başladı. Bu şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım'ın CEO'su İlyas Haşim Çakmak ise 12 şirkette "Başkan vekili" sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret tutarında huzur hakkı aldı. Bu rakam bu ay 198 bin liraya tekabül ediyor.

Kızılay Yöneticilerine Ayda 249 Asgari Ücret Değerinde Huzur Hakkı



TamgaTürk'ün ilgili haberine Twitter üzerinden yanıt veren Kızılay, açıklamasında birçok şey söyleyip kimin ne kadar huzur hakkı aldığını söylemedi. 

"İlkokul" kelimesinin dahi doğru yazılamadığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

""Kızılay'da 12 şirkte üzerinden 42 yöneticiye huzur hakkı aktarıldığı" bilgisi gerçek dışıdır. Sayın Bingöl bu iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. İddiaları daha önce soran gazetecilere de bildirildiği gibi, bu iddialar ilk okul düzeyinde bir matematik hesabında dayanmaktadır. Temel Yaklaşım "Kızılay'ın şirket sayısı ile huzur hakkı adedinin asgari ücretle çarpılmasına" dayanmaktadır. Oysa gerçek böyle değildir. Kimi Yönetim Kurulu üyeleri yasaların tanıdığı hakka rağmen hiçbir huzur hakkı almamaktadır, kimi Yönetim Kurulu üyeleri yasaların belirlediği sınırın altında huzur hakkı almaktadır. Kimileri ise aldıkları huzur hakkını Kızılay Derneğine tekrar bağışlamaktadır."


Açıklamanın tamamı 


kızılay huzur hakkı kızılay açıklama kerem kınık