Kızılay'ın 'Bağış' Kampanyasına Gönüllü Olarak Seslendirme Yapan Sanatçı İsyan Etti: İnsanlığımdan Utanıyorum

TAKİP ET

Kızılay'ın bağış kampanyasında gönüllü seslendirme yapan sanatçı Metin Belgin de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Kızılay bağış kampanyası için (ücretsiz) seslendirme yapmamı istedi. Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Türk Kızılay, depremin üçüncü gününde deposunda bulunan çadırları bölgeye göndermek yerine, Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na para karşılığında sattı. Bu durum, Kızılay'ın yardım faaliyetlerinin şeffaflığına yönelik şüpheleri artırdı.

Ayrıca, Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne gıda satışı yaptığı da ortaya çıktı. Bu durum, Kızılay'ın yardım malzemelerini sadece nakit para karşılığında değil, yardıma ihtiyacı olanlara doğrudan ulaştırmak yerine, ticari faaliyetler için kullandığını gösterdi. Bu da Kızılay'a olan güveni zayıflattı.

Kızılay'ın bağış kampanyasında gönüllü seslendirme yapan sanatçı Metin Belgin de bu duruma tepki gösterdi. 

Kızılay'ın bağış kampanyasında gönüllü seslendirme yapan sanatçı Metin Belgin de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Belgin paylaşımında şunları belirtti:

"Böyle şeyleri dillendirmeyi sevmem, ama depremin ardından Kızılay bağış kampanyası için (ücretsiz) seslendirme yapmamı istedi. Ayrıştırıcı olmamak, katkıda bulunmak insanlık görevimdi, kabul ettim. Şimdi insanlığımdan utanıyorum, yazıklar olsun"

metin bilgin seslendirme kızılay çadır yardım AHBAP