Kızılay Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu: 'AKP'gillerin Arpalık Cenneti'

TAKİP ET

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kızılay'daki 12 şirket üzerinden 42 yöneticiye huzur hakkı dağıtıldığı iddiasını yargıya taşıyarak Kızılay yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Ankara Millletvekili Tekin Bingöl kısa bir süre önce Kızılay'a bağlı olarak kurulan 12 şirkete her ay 249 asgari ücret tutarında huzur hakkı ödendiğini ve 3 yıldır yöneticilere 35 milyon 884 bin 923 lira tutarında "yöneticilere sağlanan fayda" adı altında ödeme yapıldığını açıklamıştı.

Kızılay Yöneticilerine Ayda 249 Asgari Ücret Değerinde Huzur Hakkı


Kızılay ise bu iddialara cevaben yaptığı açıklamasında bir çuval söz etmiş, fakat hangi yöneticinin ne kadar huzur hakkı aldığına ilişkin tek bir kelime etmemişti.

Kızılay'dan Huzur Hakkı Açıklaması: Çok Şey Söyleyip Kimin Ne Kadar Huzur Hakkı Aldığını Söylemediler

Kızılay Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu

Bu iddiaya ilişkin harekete geçerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Genel Müdürü/CEP'su Dr. İbrahim Altan, Kızılay Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmet Durmuş, Kızılay Yatırım CEO’su İlyas Haşim Çakmak, Kızılay Yatırım Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ve suça karıştığı tespit edilecek üst düzey yöneticiler hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kızılay yöneticileri hakkkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edilen dilekçede Kızılay yöneticilerine dağıtılan paralara ilişkin haberler yer aldı. Ayrıca kamu zararının giderilmesi ve kamu vicdanının rahatlatılması için Kızılay yöneticilerine ödenen tüm paraların iadesinin sağlanması istendi.

"AKP'gillerin Arpalık Cenneti"

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK Üyesi Adnan Okur, "Bu seferki suç mahalli: Kızılay. Bir zamanlar Kızılay kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşu, bir hayır kurumuydu. Yine bir zamanlar, ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay artık bir avuç yandaşa para dağıtan bir kurum haline, AKP’giller’in arpalık cennetine, dönüştürülmüş durumda" dedi.

kızılay yöneticileri hakkında suç duyurusu akp akpgillerin arpalık cenneti hkp halkın kurtuluş partisi kerem kınık yolsuzluk huzur hakkı adnan okur nurullah ankut