Kızına Cinsel İstismarda Bulunan Adama 26 Yıl Hapis

TAKİP ET

Muğla'da kızı M.G.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan T.G.'ye 26 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Muğla’da üniversite öğrencisi M.G., babası T.G.’nin kendisine lise yıllarında cinsel istismarda bulunduğunu, son yıllarda ise silahla tehdit edip cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek polise şikayette bulundu.

Şikayet üzerine T.G., 18 Ocak 2021’de gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından T. G. hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.


Aile Birlik Olup Şikayeti Geri Çektirmek İstedi


11 Şubat’ta DHA’ya röportaj veren M.G., “Ölümle tehdit edildiğim için maalesef hep sustum. Ancak 2 ay önce anneme ve ablalarıma yaşadıklarımı anlattığımda, hepsi birlik olup, bu olayın üstünü kapattılar. Normal yaşantılarına devam edip, ‘düzenimiz bozulmasın’ dediler. Her şeyi açıkça anlatmama rağmen herhangi bir destek göremedim. Hatta şikayet etmemem konusunda direttiler” dedi.

Silahla Tehdit Nedeniyle Cezası Artırıldı

Davanın karar duruşması 31 Mart’ta görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık T. G., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatlar hazır bulundu. Avukatların esasa ilişkin savunmalarının ardından son sözü sorulan sanık T.G., iftiraya uğradığını ve masum olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen 5 dakika aranın ardından T. G.'ye, "alt soya karşı nitelikli cinsel saldırı suçundan" 14 yıl hapis cezası verdi.Suçu silahla tehdit ederek işlemesi sebebiyle bu cezasını yarı oranında artırarak 21 yıla, sanığın suçu zincirleme işlemesi nedeniyle 1/4 oranında artırarak 26 yıl 3 aya yükseltti.

cinsel istismar çocuk istismarı istismar muğla t.g. m.g. hapis cezası alt soya karşı nitelikli cinsel saldırı suçu