Kızının Hayatta Olduğunu Cenazede Fark Etti: Kimseyi İnandıramadı

TAKİP ET

Meksika'da bir kadın, hastanede öldüğü söylenen 3 yaşındaki kızının hayatta olduğunu cenazede fark etti. Acılı annenin halüsinasyon gördüğünü düşünen insanlar buna inanmazken babaanne, torununun hayatta olduğunu görünce çocuk hastaneye kaldırıldı.

New York Post'un haberine göre Meksika'nın Villa de Ramos bölgesi San Luis Potosi eyaletinde yaşanan olay, ülkenin sağlık sistemine ilişkin tartışmaları beraberinde getirdi.

Camila Roxana Martinez Mendoza adındaki 3 yaşındaki çocuk karın ağrısı, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 17 Ağustos günü hastaneye götürüldü.

Götürüldüğü hastanede ateşini düşürmek için üzerine ıslak havlular serilen çocuk parasetamol reçete edilerek taburcu edildi fakat durumu daha da kötüleşti. 

Aileye Çocuklarının Öldüğü Söylendi

Çocuk başka bir doktora götürüldüyse de kusmaya devam etti ve yeniden ilk götürüldüğü Salinas de Hidalgo hastanesine götürüldü. 

Aileye, hastanede uzun süren uğraşlar sonucu serum takılan Camila'nın hayatını kaybettiği söylendi. "Dehidrasyon" nedeniyle öldüğü söylenen çocuk kilitli bir odada tutularak aileye gösterilmedi. 

Cenazede Hayatta Olduğu Fark Edildi

Cenazede çocuğun konulduğu cam tabutun yüzeyinin buğulanması üzerine anne, tabutun açılmasını istedi. Fakat cenazeye katılanlar, annenin halüsinasyon gördüğünü düşünerek vazgeçirdiyse de 3 yaşındaki Camila'nın babaannesi torununun gözlerinin hareket ettiğini fark etti.

Tabuttan çıkarılarak hemen hastaneye kaldırılan kız çocuğu burada doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Camila'nın ikinci defa hayatını kaybettiği açıklandı. 

"Hâlâ Bana Sarılıyordu"

Anne Mary Jane, acil serviste hemşirelerin uzun süre çocuğuna damar yolu açamadığını ve oksijen verilmesinin bu nedenle çok uzun sürdüğünü belirtiyor. Sonunda takılan serumun ardından çocuğunun kendisinden alındığını anlatan anne, "Hâlâ bana sarılıyordu, onu kollarımdan alıp götürdüler daha sonra da öldüğünü öğrendim" dedi.

Cenazeden hastaneye yetiştirdikleri çocuğunu kaybeden anne, ihmalin sorumlusu olan doktorların ve hemşirelerin görevlerine son verilmesini istedi.

anne kızının hayatta olduğunu cenazede fark etti kimseyi inandıramadı babaanne dehidrasyon camila roxana martinez mendoza meksika villa de ramos san luis potosi